Historie Rosmax

 

1991 – Minimax neemt Ajax de Boer BV over

1992 – Start Rosmax Competence Center als samenwerking tussen Rosheuvel (Ros) en Minimax (Max)

1993 – 2003 Het door Rosheuvel in-huis in Progress 4GL ontwikkelde ERP systeem bij Ajax en de werkwijze van organiseren wordt de basis voor Minimax en al zijn vestigingen in Europa.

2003 – Minimax besluit het Rosmax competence center af te stoten (geen kern competence). Er wordt verder geautomatiseerd met SAP in alle vestigingen.

2005 – Base-X, versie 10 van het ERP systeem volledig ontwikkeld in Progress OpenEdge is welliswaar zo goed als af, maar door de vertraging in de ontwikkeling en het verder wegvallen van klanten wordt in 2007 gestopt met de ontwikkeling.

2016 – definitief einde van het ERP systeem. De laatste gebruiker wordt gemigreerd naar SAP HANA

RosMax IT Solutions BV – Base-X ERP Software

Historie

Base-X is ontwikkeld in Progress OpenEdge door RosMax IT Solutions op basis van jarenlange praktijkervaring in het ontwikkelen van bedrijfssoftware. RosMax en Rosheuvel beschikken over jarenlange kennis en ervaring in het automatiseren van MKB-processen inclusief het ontwikkelen van ERP systemen en hoogwaardige maatwerkoplossingen in onder andere de programmeertalen Progress 4GL en OPenEdge. De werkwijze is gebaseerd op een hechte samenwerking met opdrachtgevers ter plaatse. Vanuit deze langdurige en grondige hands-on praktijkervaring is Base-X tot stand gekomen. Het ERP systeem is ingezet in alle vestigingen/dochterondernemingen van Minimax GmbH in Europa.

Nadat Minimax besluit (2003) om alle vestigingen in Europa te automatiseren met SAP, is uiteindelijk het doek voor RosMax gevallen. Ook nadat Ajax Brandbeveiliging BV is overgenomen door UTC en deze naar JD Edwards is gemigreerd kwam ook daar een grote gebruiker te vervallen. 

Uiteindelijk zijn onderdelen van Base-X nagebouwd in SAP (abab) en hebben wij naast de implementatie van SAP bij Minimax in Bad Urach, ook in de andere overige vestigingen van Minimax in Europa de overgang naar SAP begeleid. In 2016 is de laatste dochteronderneming, Pefipresa in Spanje, overgegaan op SAP HANA.

Einde RosMax, Rosmax IT Solutions, Base-X maar niet de kennis van het organiseren en automatiseren van bedrijfsprocessen en ontwikkelen van administrieve software. Alle developers en cosultants van Rosmax IT Solutions BV zijn nog steeds developers en in de meeste gevallen als zelfstandig ondernemer!